Al bijna vier jaar!

We willen natuurlijk graag dat uw kind fluitend uitkijkt naar het begin van de schooltijd. We hebben wat tips op een rijtje gezet die daarbij kunnen helpen.

Wendagen
Op de Rank hebben we de zogenaamde wendagen. Dit kan vanaf het moment dat uw kind drie jaar is en tien maanden. Er worden meestal 5 wendagen ingepland. Bij de planning houden we rekening met uw agenda en die van school. Zes weken voordat uw kind begint, neemt de leerkracht contact op om de wendagen met u te plannen en verdere informatie uit te wisselen.

Welkomstboekje De Rank
Voor de grote dag aanbreekt is het belangrijk dat u met uw kind praat over de school. Leg hem bijvoorbeeld uit wat er op school allemaal wordt gedaan, wat hij kan verwachten. Voor de wendagen beginnen ontvangt u het Welkomstboekje van De Rank. Het is een kinderboekje over hoe alles gaat op De Rank en leuk om als uitgangspunt te nemen voor een ‘goed gesprek’ over het naar school gaan.

Maak het makkelijk
Op school moeten kinderen zelf naar de WC. Het zou makkelijk zijn wanneer uw kind zindelijk is wanneer het naar school gaat. Zorg er voor dat uw kind altijd wat reserve broekjes bij zich heeft, een ongelukje is immers zo gemaakt. Doe kleding aan die uw kind zelf makkelijk aan- en uit kan trekken. Geef ook iets te eten mee voor in de kleine pauze, bijvoorbeeld een stukje fruit en iets te drinken in een verpakking die makkelijk te openen is.