De eerste schooldag

Eindelijk is het dan zover. Uw kind is klaar om naar school te gaan. Om deze dag zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben wij een paar tips voor u verzameld.

Schooltas
Geef uw kind een schooltas (rugtas) mee met iets te eten, drinken, reserve broekje en misschien een zakdoekje. Houd met de keuze van eten en drinken rekening dat uw kind het zelf kan openmaken. Voor tussen de middag is een goed gevulde lunchtrommel prettig. Een stukje fruit is altijd lekker én gezond.

Kleding
Doe uw kind kleding aan die het zelf makkelijk kan aan- en uittrekken. Op die manier worden ongelukjes zoveel mogelijk voorkomen en dat is voor uw kind wel zo prettig.

Labellen
Wanneer u zoveel mogelijk wilt voorkomen dat er dingen gaan kwijtraken, kunt u het beste spulletjes labellen. Bijvoorbeeld: jas, tas, drinkbeker, broodtrommel etc.

Foto’s!
Vergeet uw fototoestel niet mee te nemen naar deze eerste dag! Het is toch weer een mijlpaal in het leven van uw kind en dat vraagt natuurlijk om een fotomoment!

Afscheid nemen
Maak het afscheid niet te lang. Wanneer uw kind de juf een handje heeft gegeven, op zijn stoeltje zit en u samen boekje hebt gelezen of samen een spelletje hebt gedaan, neem dan afscheid.

Papa!, mama!
Na zo’n spannende dag is er maar één gezicht dat uw kind wil zien! Mama! of papa, natuurlijk. Sta liever 10 minuten te vroeg voor de deur (hopelijk regent het niet) dan één minuut te laat. Die ene minuut is heel belangrijk voor uw kind.